Konkurranser

På KLOSS ønsker vi din hjelp til å lage en utrolig utstilling, med LEGO modeller fra deltakere som vil vise frem hva de kan. For å gjøre det ekstra spennende og motiverende har vi premier til de bestemodellene i forskjellige kategorier. Har du en imponerende egenkreasjon? Eller har du bare lyst til å vise frem samlingen din?

Alle gjestene på KLOSS kan være med å bestemme hvem som vinner, sammen med en jury av LEGO Entusiaster du kanskje har sett på TV. Stemmene for hver kategori telles opp søndag ettermiddag som er tidspunktet for å premiere bidragene.

Påmelding til konkurransene er nå avsluttet.

Her kan du lese mer om de forskjellige kategoriene:

 1. MODERNE
  Her stilles ut byggverk fra den moderne verden. Du kan stille ut dine egne kreasjoner, eller sette sammen LEGO-modeller i kule kombinasjoner. Byer, biler, figurer, mosaikker - alt er lov, så lenge det er moderne.
  Premie: 10.000 kr i LEGO
 2. FREMTIDEN
  Her konkurrerer alle som har laget modeller som viser fremtiden/rommet. Du kan stille ut dine egne kreasjoner, eller sette sammen LEGO-modeller i kule kombinasjoner. Romskip, monstre, STAR WARS, Fantasy - alt er lov så lenge det er fra fremtiden.
  Premie: 10.000 kr i LEGO
 3. GAMLE DAGER
  Lager du kule Piratskip, eller westernbyer? Hva med et kult slott eller en borg? Da kan du konkurrere i «gamle dager». Du kan stille ut egne kreasjoner eller sette sammen LEGO-sett i imponerende kombinasjoner. Her konkurrerer de som stiller ut noe fra fortiden - enten det er steinalderen eller 1800-tallet.
  Premie: 10.000 kr i LEGO
 4. TEKNISK
  Kategorien for de som liker ting som beveger seg. Her er alt lov enten du stiller ut hele Technics-samlingen din, eller bygger en fantastisk maskin selv. Du kan delta i GBC eller lage et frittstående byggverk.
  Premie: 10.000 kr i LEGO
 5. ÅPEN KLASSE
  Ønsker du å stille ut noe, men synes ikke det passer i noen av de andre klassene? Da har vi en åpen klasse! Her kan du bygge hva du vil, men det må være egne byggverk - ikke ferdige sett fra LEGO.
  Premie: 10.000 kr i LEGO
 6. BEST IN SHOW
  Dette er den største heder man kan vinne på KLOSS. Her plukker en jury ut det beste byggverket blant alle bidragene uansett kategori.
  Premie: 10.000 kr i LEGO og 10.000 kr i cash.
 7. KLOSS RC-KONKURRANSE
  Bygger du fjernstyrt bil i LEGO? Da kan du melde kjøretøyet ditt på i RC-konkurransen. Vi setter av et område til en bane der det konkurreres i åpen klasse.
  Premie: 3. plass 1.000 kr i LEGO, 2 .plass 2.000 kr i LEGO og 1. plass 3.000 kr i LEGO.
 8. «Need for Speed» BILKONKURRANSE
  Vil du delta i bilkonkurransen vist på Lego Masters? Nå har du muligheten! Bygg en bil med angitte dimensjoner og delta i dette mesterskapet. Vi setter opp heat og kjører konkurransen gjennom lørdag og søndag. Finaler søndag kveld.
  Regler: Bilen kan kun bygges av originale LEGO deler.Bilen kan ikke være bredere en 20 cm fra ytterkant av hjulene.
  Premie: 3. plass 1.000 kr i LEGO, 2. plass 2.000 kr i LEGO og 1. plass 3.000 kr i LEGO.

Regler for utstillere

Alle byggverk skal bestå utelukkende av originale LEGO-klosser og -deler. Delene kan ikke modifiseres utover maling, klistremerker eller trykk.

Du må sende inn beskrivelse og gjerne bilder hvis du har av det du skal stille ut. Beskrivelsen må også inkludere mål på bygget: lengde, bredde og høyde.

 

Påmelding til konkurranse

Påmeldingen er nå avsluttet.

Dommerkriterier

En jury bestående av LEGO-entusiaster (noen har du kanskje sett på TV!) vil bedømme alle bidrag i konkurransene. I tillegg kan publikum stemme frem sine favoritter. Juryens vurdering teller 30% og publikumsstemmene teller 70%.

«Best in show» vil bedømmes utelukkende av juryen.

Dommerne vil ofte sette egne kreasjoner foran ferdige sett, så skal du stille ut ferdige sett må du virkelig imponere for å slå en egenkreasjon - men det er mulig!

Juryen vurderer  etter følgende kriterier:

 • Teknisk utførelse
  - Hvor teknisk krevende er bygget
 • Kreativitet
  - Fargebruk, bruk av klosser og hva du bygger.
 • Historiefortelling
  - Hvilke historier forteller du? Kommer de godt frem?